אנו מובילים פיתוח והנחיה של תכניות חינוכיות ייחודיות, המחזקות את הילדים ומעניקות למבוגרים כלים לשיח ערכי, בריא, חיובי ופשוט בנושאים הרגישים של שמירת המרחב האישי וחשיבות השיתוף, תוך התאמה תרבותית ורגישות לערכי הציבור החרדי ועל פי דעת תורה.
עיקר פעילותנו מתבצע באמצעות מערכי-למידה על שמירת המרחב האישי ומודלים חדשניים להגברת השיתוף בין הורים וילדיהם, בטיחות מול אתגרי הטכנולוגיה, תקשורת רגשית והכנה לגיל ההתבגרות. אנו מלווים צוותי חינוך, הורים וילדים – מגיל גן ועד ישיבה – בדרך ישירה, נגישה ומחזקת. אנו מאמינים בכֹּחם של הורים וצוותים חינוכיים לעצב אקלים בטוח וצנוע, הבונה חוסן אישי וקהילתי. התכנים מועברים על ידי אנשי חינוך וטיפול בהתאמה למגוון הקהילות החרדיות.
התכנית מלווה על ידי גדולי ישראל ואנשי חינוך.
* תכנית מאושרת משרד החינוך מספר 2322
החזון שלנו
קהילה בה ילדים בטוחים ומשתפים
מצמצמים מצבי סיכון ומזהים קושי בשלב מוקדם
מטפחים תפיסה ערכית של צניעות
מחזקים חוסן והתמודדות לפני ואחרי אירועים
מנגישים כללי שמירה וגבולות בשפה מותאמת לקהילה וע”פ דעת תורה והלכה
התוכניות שלנו
יוצרים מרחב בטוח הרצאת הורים וצוות חינוכי (90 דק’) – הקניית שגרה לשמירת המרחב האישי, זיהוי מוקדם של קשיים והפרת גבולות, וכלים להתמודדות עם מצבים מורכבים.
סדנת העמקה לצוות חינוכי סדנה מקצועית לצוות (90 דק’) – ניתוח מצבים מהכיתה, תרגול סימולציות וכלים לחיזוק חוסן הצוות והילדים.
סדנאות העברה עצמית למחנכים סדרת סדנאות קצרות (20-45 דק’) להטמעת כללי שמירת המרחב האישי ושיפור האקלים הכיתתי, להעברתם ישירות לתלמידים.
שומרים על הטוב מפגשי הורים וילדים (עד 30 ילדים) – שיח פתוח, זיהוי מצבים מבלבלים, חיזוק מעמד ההורה ככתובת תומכת.
“יש לי למי לספר” – מופע תיאטרלי-מוזיקלי לתלמידים צעירים (50 דק’, עד 200 ילדים) – תרגול שמירת המרחב האישי, קשרים חברתיים ועידוד שיתוף בשילוב שירים ומשחקים, עם מערכי עיבוד לצוות.
אנו רואים בהסתמכות על נתונים מחקריים את הכלי הטוב ביותר לשיפור מתמיד של השירות לילדים, לבני-נוער ולהוריהם. בסיום כל פעילות אנו מזמינים הורים ואנשי חינוך למלא משובים, כדי להבין לעומק את חווייתם ואת פירות הלמידה.
בשנים תשפ״ב–תשפ״ג (2022-2023) ערכנו מחקר חיצוני ומקיף (“Maximum Impact”) בהובלת חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון, בליווי אקדמי של פרופ׳ מיה בייניש-ויסמן ופרופ׳ כרמית כץ מהאוניברסיטה העברית, ובאישור המדען הראשי במשרד החינוך. במחקר השתתפו 59 מוסדות חינוך, ותוצאותיו העידו על שיפור משמעותי בהטמעת כללי שמירת המרחב האישי בקרב ילדים והגברה בשיתוף המבוגרים המלווים אותם.
עיקרי הממצאים
עלייה בידע של הורים וצוותי חינוך בנושא שמירת המרחב האישי
התחזקות עמדות חיוביות באשר לחשיבות הצניעות והכבוד ההדדי
דיווח על רכישת מיומנויות מעשיות בקרב הורים וצוותים
25% מן הילדים שיתפו את הוריהם במצוקה הקשורה להפרת המרחב האישי שלא העלו קודם
עלייה של 81 % בשיחות יזומות בנושא שמירת המרחב האישי בין אנשי חינוך לתלמידים
פי 3.5 במספר המקרים שבהם תלמידים פנו לצוות לאחר חוויה של הפרת גבולות
תכניות ההגנה המקדימה של “לתת פה” – המסייעות לזיהוי מוקדם ולהפניה לטיפול – חוסכות למשק כ-65 מיליון $ בשנה
אנו גאים בתוצאות אלו, המצביעות על תרומתנו ליצירת סביבה בטוחה, מחוברת ורגישה עבור כל ילד. נמשיך להסתמך על מדידה והערכה כדי לשכלל ולהרחיב את עשייתנו למען חברה איתנה וטובה יותר.